Welkom

op de website van Theatermaker Frans Custers, actief op het gebied van straattheater en animaties, bewegingstheater/dans, workshops en regie. Op deze website treft u uitvoerige informatie aan over iedere richting.

Sinds 1981 speelt Frans Custers theater en dans op straat en in theaters. In de loop van de jaren heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die zoals een opdrachtgever het formuleerde: “eigen, zo anders en intensief” is.

Straattheater/animaties

“Ik probeer altijd anders te zijn, extreem in expressie, het zo te doen zoals een ander het niet zou doen en ik voeg altijd een extra moeilijkheid in”, aldus Custers. Zijn Turkse schoenenpoetser bijvoorbeeld spreekt uitsluitend Turks en dat is een grote handicap. Daar kiest Custers bewust voor: “Dat houdt mij wakker”, zo verduidelijkt de theaterman.

Bewegingstheater/dans

Theatervoorstellingen en performances -ook geschikt voor buitenfestivals- doen soms denken aan de Japanse Butoh-dans. Met veel kracht en intensiteit kan een statische scène toch erg boeiend zijn: minder is meer.

Workshops en regie

Frans Custers kijkt in zijn workshops, lessen en regie naar het totaal van wat er in de cursist/danser speelt en omgaat. Zelfs gewoon op straat lopen gaat anders voelen. U kunt via ‘contact’ een brochure bestellen. leuke act voor mijn feestje