In mijn theatervoorstellingen wil ik met mijn lichaam overbrengen wat ik voel en wat me beweegt. Daarvoor moet ik met mijn benen op de grond staan en me concentreren op mezelf, op mijn eigen onderbuik. 

Dat betekent ook dat ik me moet voorbereiden, door middel van training, meditatie, gebed om tot mezelf te komen. Ik ervaar dan het contact met mijn diepere zelf en met mijn wezen. Met andere woorden: Ik blijf niet in mijn hoofd zitten. Tijdens de voorstelling is het van belang een groot bewustheidgevoel van mijn lichaam te hebben zonder in gedachten te zijn. Met behulp van oefeningen probeer ik de cursisten met dit bewustheidgevoel in contact te brengen. Het is van belang dat cursisten zich aan het hele proces over geven. Daarvoor creëer ik een duidelijke structuur in de workshop, geef ik een gevoel van vertrouwen en werk met hen aan openheid. Ook het onder woorden brengen van een gevoel hoort bij de workshop.

Maar het belangrijkste zijn misschien wel de kracht en de dosering van beweging, en de techniek van beweging. Afhankelijk van de groep zijn de opdrachten in het begin van de workshop meer in groepsverband maar gaandeweg gaan we over tot solo-opdrachten en een solo.