Waar kom je Frans Het Clowntje tegen? Ergens onderweg op de grote wereld, weggedrukt in een hoekje, zittend op zijn koffer? Stom en verlegen? Of heeft hij nu genoeg moed verzameld om te voorschijn te komen, om zijn wereld met ons te delen? 

De grote artiesten hebben grote podia, het podium van Frans is minuscuul klein, maar een vierkante meter of…..zijn het maar twee vierkante centimeter, diep in zijn ogen? Als u de moed heeft in deze ogen te kijken, dan ziet u dit podium, dan treedt u binnen in zijn wereld, deelt hij zijn beleven met u –zoals u dat ook met hem zult delen. Zonder ook maar een woord te wisselen deelt u de mooiste gedichten met elkaar. Liefdesverklaringen in blikken, gedachten vloeien onzichtbaar van oog naar oog. Allebei gevangen in een zeepbel. Als die dan uiteenspat , gaat beide weer hun eigen weg – en Frans zoek een nieuwe ontmoeting, ergens op de grote wereld, onderweg, op een vierkante meter…….of vierkante centimeter.

Het Clowntje schittert door zijn rust. Zwijgzaam treedt hij zijn publiek tegemoet, observeert hen en kijkt, kijkt en kijkt. Het initiatief lijkt bij het publiek te liggen. Iemand geeft hem een snoepje, iets te drinken of fluistert hem lieve woordjes toe. Of kijkt gewoon naar hem. Ook dan reageert hij subtiel en ingetogen. Sommige toeschouwers krijgen niet genoeg van zijn blik en kijken naar zijn kijken. Zo sterk als ijzer maar tegelijk breekbaar als glas.

Het Clowntje is te vinden op diverse buitenevenementen, zoals straatfestivals, braderieën en winkelpromenades. Maar ook als (tafel)animatie op personeelsfeesten, gala’s, beurzen en recepties is het Clowntje een gouden greep. Natuurlijk staat hij ook voor speciale opdrachten klaar.

Het Clowntje speelt uitsluitend voor volwassenen.