Als een soldaat die,
om de oorlog te kunnen overwinnen,
zich van zijn masker ontdoet………
en zich hervindt in de eindeloze leegte van vrijheid……….

In Gevangen Vrijheid laat Frans Custers het gevecht tegen de loop der dingen los en vind zich dan in een nieuwe vrijheid die eerder beklemmend is dan dat die mogelijkheden tot leven geeft. Alleen een onbedachte bevrijding uit de kooi der beperkingen geeft toegang tot de onbeperktheid van het leven.

Gevangen Vrijheid is een vijftien minuten durende bewegingsperformance met een experimenteel karakter dat sterk aan de Japanse Butoh-dans doet denken. Het is een uitermate geschikte voorstelling voor kleine podia op festivals en in totaalprogramma’s, maar ook op speciale buitenlocaties en natuurlocaties. De voorstelling komt het best tot haar recht in een beschermde omgeving zonder geluid van buitenaf.

Gevangen Vrijheid heeft als basis een boom of pilaar. Een bos, buitengebied of park is een ideale speelplek maar ook een festivalstraat geeft ongekende mogelijkheden. Er is een geluidsinstallatie nodig die eventueel meegenomen kan worden. Tevens dient er, in verband met schminken van het gehele lichaam, een geschikte kleedruimte aanwezig te zijn.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-cO8L7U6VTM&feature=youtu.be