Voorstellingen van Frans Custers

Ik probeer altijd anders te zijn, extreem in expressie, het zo te doen zoals een ander het niet zou doen en ik voeg altijd een extra moeilijkheid in

aldus Frans Custers. Zijn Turkse schoenenpoetser bijvoorbeeld spreekt uitsluitend Turks en dat is een grote handicap. Daar kiest Frans Custers bewust voor.

Dat houdt mij wakker.

zo verduidelijkt de theaterman.

In het menu aan de linker kant kunt u kiezen voor welke gelegnheid u een passend personage zoekt.

Der Jungfrau Gewidmet

 

 

Dansvoorstelling door Frans Custers, Arno Huibers en Eda.

Speeldata; 30 september en 1 t/m 3 oktober 2020 Aanvang 20.00 uur

Arno’s Theater, Kalverstraat 11, Eindhoven

Lees verder...

Schmörl Bratz

De excentrieke Schmörl Bratz is altijd onderweg met een zware zak vol wetenschappelijkheden op zijn rug. Hij komt van nergens, blijft niet lang hangen en gaat vervolgens snel weer nergens naar toe.

Lees verder...

Père Noël

Père Noël, de kerstman

De sprookjesachtige Père Noël is al vele jaren aan de sjouw met veel te veel kerstcadeaus. Opgewekt en vrolijk lachend draagt de man trouw en vol overgave zijn bagage door weer en wind naar de plaats van bestemming.

Lees verder...

Boyacı Hüseyin

Hüseyin heeft in Istanbul een jarenlange praktijkervaring in het schoenenpoetsen en trekt de wereld in om zijn vak uit te oefenen. Er is echter een groot probleem: Hij spreekt alléén Turks.

Lees verder...

Miep

Miep is een boerin uit het Limburgse Siebengewald. Ze woont daar samen met haar man Toon. Het valt niet mee al dat werk op de boerderij en daarom trekken zij er af en toe een paar dagen tussenuit om op adem te komen. Miep zoekt dan leuke gelegenheden op om mensen tegen te komen. Want ze kletst graag, héél graag.

Lees verder...

Het Clowntje

Waar kom je Frans Het Clowntje tegen? Ergens onderweg op de grote wereld, weggedrukt in een hoekje, zittend op zijn koffer? Stom en verlegen? Of heeft hij nu genoeg moed verzameld om te voorschijn te komen, om zijn wereld met ons te delen? 

Lees verder...

Herr Trut

Met zijn adelaarsblik verkent Herr Trut zijn omgeving, vooral geïnteresseerd in de dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij is getekend door het leven en wringt zich in alle bochten om zijn ware gezicht verborgen te houden maar toch is zijn persoonlijkheid geen lust voor het oog. 

Lees verder...

Marthilda Sliert

Marthilda Sliert wordt regelmatig door mensen gevraagd hun toekomst te komen voorspellen. Voor haar aanleiding om een goed geoutilleerde waarzegstertent te laten bouwen en zich als waarzegster in te laten huren. 

Lees verder...

Zwarte Pietje

Gewapend met een zak pepernoten wil Pietje zijn publiek te lijf gaan Helaas is hij veel te bang en verlegen om zich de stoere zwarte pieten houding eigen te maken.

Lees verder...

Votre Zjean

Zjean is sinds jaar en dag Lakei en verstaat zijn vak als geen ander. Met overdreven gladheid bewerkt hij zijn publiek.

Lees verder...

Het Fundament

Het Fundament vertelt het verhaal van een man die de littekens van zijn verleden met zich meedraagt. Zijn omgeving bepaalt hoe hij zich moet gedragen en voelen. Door hieraan toe te geven wordt hij nog meer verscheurd en verstoken van de werkelijkheid. Door zijn eigen weg te gaan wordt hij bevrijd van alle last. Hij voelt zich goed, wat de omgeving er ook van denkt.

Lees verder...

Gevangen Vrijheid

Als een soldaat die,
om de oorlog te kunnen overwinnen,
zich van zijn masker ontdoet………
en zich hervindt in de eindeloze leegte van vrijheid……….

Lees verder...

Der Jungfrau Gewidmet, solo

In de moederlijke jurk der beloften schuilt de maagdelijke man van de onschuld, geschonden. Hij zakt door de rotheid van de geborgenheid en beland in een schoot van onder de gordel. Veerkracht om te verdwijnen of gelijmd aan de zekerheid van niet nòg minder.

Lees verder...