Marthilda Sliert wordt regelmatig door mensen gevraagd hun toekomst te komen voorspellen. Voor haar aanleiding om een goed geoutilleerde waarzegstertent te laten bouwen en zich als waarzegster in te laten huren. 

Echter, als ze haar werk wil doen wordt ze steeds lastig gevallen door ronddolende mystieke krachten die via haar lichaam nog iets aan hun nabestaanden willen zeggen. Daardoor raakt Marthilda compleet van slag maar uiteindelijk jaagt ze de indringers uit haar lichaam.Soms geeft ze de gasten de schuld omdat die volgens haar te onstuimig zijn. Overigens zijn de voorspellingen van Marthilda geen garantie voor geluk in het verdere leven………

‘Marthilda Sliert, waarzegster’ is een theaterachtige voorstelling in een kleine tent voor 9 personen en duurt ongeveer 10 a 15 minuten. Frans Custers speelt het verhaal van de geflipte Marthilda, die zich in het dagelijkse leven met opvallende hobby’s bezig houdt. De bezoekers worden actief bij de ‘toekomstvoorspelling’ betrokken. Doorgaans gebeuren er de gekste dingen en krijgt hilariteit de overhand. Het wordt vooral een absurde vertoning waarbij de hele tent begint te schudden en te roken. De mystieke sfeer door o.a. licht- en geluidseffecten maakt de voorstelling compleet.

Er is voor de tent minimaal 2,50 x 2,50 x 2,60 meter vereist (de tent meet 1,60 x 1,60 x 2,40). Er dient een netspanning aansluiting te zijn op maximaal 5 meter afstand van de tent.

https://youtu.be/SXgeCeXheHM