De excentrieke Schmörl Bratz is altijd onderweg met een zware zak vol wetenschappelijkheden op zijn rug. Hij komt van nergens, blijft niet lang hangen en gaat vervolgens snel weer nergens naar toe.

Hij heeft van alles te vertellen en mompelt er flink op los. Onsamenhangende verhalen waar je maar een touw aan vast moet zien te knopen; hij schijnt van ver te komen. Vol overgave reist hij met zijn bagage over berg en dal naar onbekende bestemming die hij blijkbaar nooit zal bereiken. Met zijn wat merkwaardig loopje en bewegingen onderzoekt de vriendelijke goedhartig oude man zijn omgeving om vervolgens toch weer door te gaan.

Schmörl Bratz is een primitief lijkende figuur met een zware jutten zak op zijn rug gebonden. Vol gestouwd met bosdingen. Naast de interactie met het publiek, waar Frans Custers bekend om staat, is het vooral ook een prachtig visueel plaatje dat zich door de straten beweegt.

Deze act is speciaal gemaakt voor buitenactiviteiten en als entertainment op festivals en beurzen. Een taalbarrière is er niet omdat taal van ondergeschikt belang is.

https://youtu.be/IkZPWE2Sd5g