Het Fundament vertelt het verhaal van een man die de littekens van zijn verleden met zich meedraagt. Zijn omgeving bepaalt hoe hij zich moet gedragen en voelen. Door hieraan toe te geven wordt hij nog meer verscheurd en verstoken van de werkelijkheid. Door zijn eigen weg te gaan wordt hij bevrijd van alle last. Hij voelt zich goed, wat de omgeving er ook van denkt.

Het Fundament is een zeventien minuten durende dansvoorstelling met een experimenteel karakter dat sterk aan de Japanse Butoh-dans doet denken. Het is een uitermate geschikte voorstelling voor kleine podia op festivals en in totaalprogramma’s, maar ook op speciale buitenlokaties. De voorstelling komt het best tot haar recht in een beschermde omgeving zonder geluid van buitenaf. Bij binnen-voorstellingen kan gebruik gemaakt worden van lichteffecten. Dat komt de kwaliteit van de voorstelling ten goede.

Voor “Het Fundament” is een egaal speelvlak van 3x3 meter en een professionele geluidsinstallatie nodig. Die kan eventueel geleverd worden. Tevens dient er een goede kleedruimte te zijn.

 

https://youtu.be/UCzrzKgsaIk